2020. Február 23. Alfréd, Polikárp

Fiatalok


Sport


Kultúra

Cserediák program

Belvárosi látnivalók

Térkép
 
 

 
  Kultúra  -  2017. 02. 07. 16:43  -  www.szekesfehervar.hu
Gordonka mesterkurzus indul neves professzorok közreműködésével
  
 Gordonka mesterkurzust hirdet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fiatal gordonkaművészek és szakos hallgatók, növendékek részére április 1-3. között. A képzésben neves professzorok oktatnak, a legeredményesebb hallgatóknak pedig fellépési lehetőséget is biztosítanak. A kurzusra március 31-ig lehet jelentkezni, az aktív részvételre jelentkezők támogatásért pályázhatnak a Zenekar Alapítványához. 
Gordonka mesterkurzust hirdet az Alba Regia Szimfonikus zenekar fiatal gordonkaművészeknek, valamint zeneművészeti egyetemek, karok és intézetek gordonka szakos hallgatóinak, szakgimnáziumok, zeneiskolák növendékeinek. A képzésre április 1-3. között kerül sor a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában.
 
A mesterkurzus professzorai Onczay Csaba Kossuth-díjas gordonkaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egyetemi tanára, Nagy Róbert, a Bécsi Filharmonikus Zenekar szólócsellistája, a Bécsi Zeneakadémia professzora, Farkas Zoltán, a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI, valamint a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium tanára és Szászvárosi Sándor Viola da gamba művész, a váci Pikéthy Konzervatórium és a Ward Mária Konzervatórium tanára. A jelentkezők mind a négy tanárnál kérhetik az egyéni foglalkozást, amennyiben a beosztás engedi, valamint lehetőség van aktív és passzív részvételre is. A kurzus alatt zongorakíséretet biztosítanak.
 
A legeredményesebb hallgatók számára fellépési lehetőséget kínálnak. A program részét alkotják a Cselló-maraton hangversenyei, a székesfehérvári előadást négy koncerttel április 3-án tartják a Vörösmarty Színházban. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Alapítvány az aktív résztvevők számára pályázatot hirdet részvételi díjuk részben vagy egészben történő támogatására, a jelentkezési lapot a www.arso.hu oldalon lehet letölteni, valamint itt olvasható további információ a programmal kapcsolatban.