2022. December 04. Borbála, Barbara, János

Fiatalok


Sport


Kultúra

Cserediák program

Belvárosi látnivalók

Térkép
 
 

 
  Gazdaság  -  2012. 05. 22.
Átadták a Grand Inkubátorházat a Király soron
 Átadták Székesfehérváron a Grand-Ing Kft által épített Grand Inkubátorházat a Király soron. Az épületben 11 iroda, 2 műhely és egy oktató- illetve egy tárgyalóterem is szolgálja a fiatal vállalkozásokat.
 Olyan fejlett vállalkozói inkubációs környezetet alakítottak ki, mely alapja lehet egy működőképes vállalkozás megerősödésének, növekedésének. Szeretnének hozzájárulni a munkahelyteremtéshez, a helyi foglalkoztatottság növeléséhez, a K+F és innovációs szolgáltatások nyújtásához és ezzel a betelepült vállalkozások versenyképességének növeléséhez.
 Az épületet és fejlesztést Fejes László a beruházó Grand-Ing Kft ügyvezetője mutatta be az átadáson. A város polgármestere Cser-Palkovics András a megnyitón arról beszélt, hogy nem csak a városkép szempontjából, hanem a tartalmat tekintve is mintaértékű a projekt. Mint mondta fiatal, Fehérvárhoz minden értelemben kötődő vállalkozók valósították meg az új inkubátorházat. Székesfehérvár polgármestere egyebek között azt is hangsúlyozta, hogy a beruházás igazolja, a vállalkozások bíznak az ország és a város gazdasági fejlődésében. A megnyitón Égi Tamás gazdasági alpolgármester is ott volt.
 A Grand Vállalkozói Inkubátorházba betelepülő kis- és középvállalkozások három évnél fiatalabbak, illetve az inkubációs időszak hossza egy vállalkozás esetében maximum 5 év lehet, melyet követően új betelepülő kerül majd az adott vállalkozás helyére. Az épület hűtése-fűtése teljes egészében megújuló energiával történik: az energia besorolása A+ az épületnek.
 
 A Grand Inkubátorház – Székesfehérváron elsőként – vezeti be az ún. „coworking”, azaz a közösségi munkavégzés lehetőségét. Ez egy olyan munkastílus, amelynek során egymástól függetlenül dolgozó emberek egyazon térben vannak, és munka közben ismerkedhetnek, tapasztalatot cserélhetnek. A coworking közösségi munkaterekben zajlik, és elsősorban azokat célozza meg, akiknek nincs szüksége állandó irodai tartózkodásra, vagy forráshiány miatt még nem képesek önálló iroda bérbevételére. A Grand Inkubátorház üzemeltetője e célra rendez be egy irodát, ahol alacsony költség mellett, kényelmes, modern, magas szintű technológiai környezetben lehet majd dolgozni.
 
 Az épületben intelligens lámpák, integrált vagyonvédelmi rendszer, közelítő kártyás beléptető rendszer, behatolás jelző rendszer, IP kamerás videó figyelő rendszer, tűzjelző rendszer van, továbbá teljesen akadálymentes, így bárki számára megközelíthető és használható.

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása
 


Szórakozóhelyek

Hírek

   Webkamera