2024. Május 28. Emil, Csanád, Vilmos

Fiatalok


Sport


Kultúra

Cserediák program

Belvárosi látnivalók

Térkép
 
 

 
  Közélet  -  2017. 03. 29. 11:54  -  www.szekesfehervar.hu
Pályázatot hirdet a Fiatalok Fehérvárért Egyesület az 56-os emlékév kapcsán
  
A Fiatalok Fehérvárért Egyesület pályázatot hirdet az 1956-os emlékév alkalmából olyan Székesfehérváron tanuló 7-8. osztályos, középiskolás vagy egyetemista diákok részére, akik kiváló csapatjátékosok és mindent megtesznek csapatuk sikerességéért. A versenyre április 10-ig lehet jelentkezni, a pályaművek leadási április 16.
 A Fiatalok Fehérvárért Egyesület az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordított arra, hogy újszerű eszközöket, módszereket használva, a fiatalok érdeklődését kiváltó módon foglalkozzon az ifjúságot érintő ügyekkel, továbbá számukra hasznos kikapcsolódási lehetőséget biztosítson. Az egyesület most egy olyan rendezvényt hirdet, amelyen a fiatalok nemcsak tudásukat, problémamegoldó képességüket, de kreativitásukat is fejleszthetik. Az 1956-os emlékév alkalmából olyan Székesfehérváron tanuló 7-8. osztályos, középiskolás vagy egyetemista diákok pályázatát várják, akik kiváló csapatjátékosok és mindent megtesznek csapatuk sikerességéért.
 
A verseny 3 programelemből épül fel, melynek legnagyobb részét a kreatív feladat alkotja. A kreatív munka témája: „Mit jelent számodra 1956?”, melyre készíthetnek a fiatalok egy szabadon választott technikával készült pályaművet (kamerával, mobillal, fényképezővel), illetve alkothatnak prózát vagy verset. A további két szegmense a megmérettetésnek a Mansfeld című film megtekintése (ennek időpontjáról a jelentkező fiatalokkal közösen születik döntés), illetve a Mansfeld Konferencia és Vetélkedő, amelyet 2017. április 24-én 9 és 14 óra között rendeznek meg a Városháza Dísztermében.