2024. Május 28. Emil, Csanád, Vilmos

Fiatalok


Sport


Kultúra

Cserediák program

Belvárosi látnivalók

Térkép
 
 

 
  Közélet  -  2017. 03. 29. 15:29  -  www.szekesfehervar.hu
Távhőszolgáltatás napja városjáró vetélkedővel
  
  A SZÉPHŐ Zrt. 2017-ben is megrendezi a Távhőszolgáltatás Napját Székesfehérváron. A szervezők minden korosztályra gondoltak: szakvezetéses erőműbejárásra hívják az érdeklődőket a Király sorra, a kisebb gyerekeknek kreatív pályázatot, a nagyobbaknak izgalmas, városjáró vetélkedőt hirdetnek április 12-ére.
Tavaly is nagy sikere volt a vezetett erőműbejárásnak, amelyre már várják a jelentkezőket. A Király sori kalandtúrákat (egy-egy csoport létszáma 20-25 fő lehet) hozzáértő szakemberek tartják, a másfél órás bejáráson minden titokra fény derül, minden kérdésre választ kaphatnak a látogatók. A bejárásra előzetesen regisztrálni kell, ezt április 10-ig tehetik meg a paulik.anna@fehervariprogram.hu címen.
A kisebb gyerekekre ebben az évben is külön figyelmet fordítanak: a tavaly már megismert, bájos Turbó cica kalandjai tovább folytatódnak. A rajzokkal illusztrált kiadványban a kedves macskafigura a mostani aranyos történetben is mesél a távfűtésről, de rejtélyes eltűnések nyomába is ered, és közben új barátra talál egy kóbor kutya személyében. A mutatós kis füzetet már meg is kapta minden érintett intézmény.
Az április 12-i programhoz kapcsolódva – ahogyan az elmúlt évben is — kreatív pályázatot hirdettek az óvodásoknak és az általános iskola alsó tagozatába járó diákoknak Csiholjunk tüzet ­— fűtési lehetőségek a különböző történelmi korokban címmel. A gyerekek egyénileg vagy csoportosan készített alkotásokkal jelentkezhetnek a pályázatra. A pályamű elkészítéséhez bármilyen alapanyag felhasználható, nincs sem méretbeli, sem technikai-formai megkötés: rajzot, festményt, makettet is beküldhetnek. A pályaműveket a Széphő Zrt. központi irodaházának portájára várják: 8000 Székesfehérvár, Honvéd u. 1. Az alkotásokat Németh Eszter nevére címezve adhatják le a jelentkezők. A pályázatok beérkezésének határideje: április 7., péntek. A beérkezett alkotásokból a Távhőszolgáltatás Napján kiállítás nyílik a Széphő Zrt. aulájában, a legügyesebb kis alkotók értékes nyereményeket vehetnek át.
A felső tagozatos és középiskolás diákokat izgalmas városjáró vetélkedőre hívják a szervezők. A „Táv-Hősök” című vetélkedő keretében a résztvevőknek a székesfehérvári hőközpontokat kell megtalálniuk a városban, a helyszíneken pedig különböző érdekes feladatok (keresztrejtvény, puzzle, tippelés, stb.) megoldása vár rájuk. A versenyre 4 fős csapatok jelentkezhetnek. Maximum 10 csapatot tudnak fogadni a jelentkezés sorrendjében, szóval érdemes sietni! (A versenyen a külső helyszínek miatt kísérő tanár jelenléte szükséges.)
 
Az indulás előtt a résztvevő diákok a székesfehérvári fűtőerőműről hallhatnak izgalmas, vetített képes előadást. A vetélkedő feladatait pontozzák, aki a legtöbbet éri el, az lesz a győztes, ezzel elnyeri a Táv-Hősök kitüntető címet és a Vándorkupát, és a lehetőséget, hogy a Helló, nyár vakációindító koncerten találkozzon a sztárfellépőkkel: a Halott Pénz, valamint The Biebers zenekarok tagjaival és Lofti Begi DJ-vel. A diákok – igény szerint – szintén részt vehetnek a vezetett erőműbejáráson.
 
A vetélkedőre a Fehérvári Programszervező Kft. honlapján található lap kitöltésével lehet jelentkezni április 7-ig. A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége három évvel ezelőtt hirdette meg először a Távhőszolgáltatás Napját azzal a céllal, hogy minél többekkel megismertesse a távhőellátás társadalmi, gazdasági és környezeti előnyeit. A szolgáltatók ezen a napon megnyitják kapuikat, érdekes programokat szerveznek, bemutatják a távhőellátásban rejlő klíma- és energiapolitikai előnyöket. A kezdeményezéshez – hagyományteremtő szándékkal — a múlt évben csatlakozott először a város távhőszolgáltatója, a SZÉPHŐ Zrt. is.