2024. Július 14. Örs, Stella, Kamil

Fiatalok


Sport


Kultúra

Cserediák program

Belvárosi látnivalók

Térkép
 
 

 
  Kultúra  -  2017. 04. 03. 08:10  -  www.szekesfehervar.hu
Új irodalmi és kulturális folyóiratot mutatnak be Székesfehérváron
  
Április 3-án hétfőn 18 órakor a Királykút Emlékházban mutatják be először az induló Dunai Limes című folyóiratot. A rendezvény vendégei Pálinkás István alapító főszerkesztő, Péntek Imre főmunkatárs és a csíkszeredai György Attila író lesznek, az est házigazdája Bakonyi István irodalomtörténész. 
Dunai Limes címen új irodalmi és kulturális folyóirat indul, amelynek mutatványszámát április 3-án, hétfőn 18 órakor mutatják be a Királykút Emlékházban. Az est házigazdája Bakonyi István irodalomtörténész, aki a lap alapító főszerkesztőjével, Pálinkás Istvánnal, Péntek Imre főmunkatárssal és a csíkszeredai György Attila íróval, a lap egyik szerzőjével beszélget.
 
A 75 éves József Attila-díjas Péntek Imre költő, kritikus, újságíró az Árgus irodalmi folyóirat alapító főszerkesztője, a Fejér Megyei Hírlap munkatársa, majd főmunkatársa volt. A Vörösmarty Társaság 2013-ban emlékéremmel tüntette ki. A dunaújvárosi születésű Pálinkás István költőnek számos írása jelent meg többek között az Árgusban és az Élet és Irodalomban is; György Attila József Attila-díjas romániai magyar író, újságíró, szerkesztő – mindketten a Magyar Írószövetség tagjai.