2024. Július 14. Örs, Stella, Kamil

Fiatalok


Sport


Kultúra

Cserediák program

Belvárosi látnivalók

Térkép
 
 

 
  Kultúra  -  2017. 03. 31. 10:33  -  www.szekesfehervar.hu
Fejér Megyei Diáknapok 2017 - indul a kulturális seregszemle
  
Három nap, harmincnyolc intézmény, hatszázhuszonhat produkció és alkotás, több mint ezer résztvevő – péntektől vasárnapig, a Fejér Megyei Diáknapokon a megye középiskolásai tizenegy művészeti kategóriában mérik össze tudásukat Székesfehérváron. A rangos eseménynek összesen 1229 résztvevője lesz: 1143 nevező diák és 14 közreműködő lesz jelen a háromnapos programon.
A Diákszínpad kategória bemutatóival pénteken 10 órakor megkezdődtek a Fejér Megyei Diáknapok idei rendezvénysorozata Székesfehérváron. A megye középiskoláinak kulturális seregszemléje hét helyszínen, három napon át zajlik, a hivatalos megnyitó április elsején, szombaton 9 órakor lesz a Diáknapok központjául szolgáló Művészetek Háza park felőli bejáratánál.
 
A több mint ezer résztvevőt Mészáros Attila alpolgármester, Nagy Boglárka, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke és Juhász Zsófia, a Fejér Megyei Művelődési Központ igazgatója köszönti. A tizenegy művészeti kategória versenyei szombat estig tartanak, a nagyszabású eseménysorozat vasárnap 14 órakor a legjobb produkciókból összeállított gálaműsorral zárul a Vörösmarty Színházban. A rendezvény megtekintése a közönség számára ingyenes, a szervezők és a színpadra lépők várják a nézőtérre barátaikat, családtagjaikat és valamennyi érdeklődőt. A részletes program a www.diaknapok.hu honlapon olvasható.