2024. Június 13. Antal, Anett

Fiatalok


Sport


Kultúra

Cserediák program

Belvárosi látnivalók

Térkép
 
 

 
  Kultúra  -  2017. 04. 02. 14:31  -  www.szekesfehervar.hu A cikk KÉPGALÉRIÁT tartalmaz
Gálával zárult a Fejér Megyei Diáknapok - a Tóparti végzett az élen
  
Három nap alatt harmincnyolc intézmény, hatszázhuszonhat produkcióját és alkotását láthattuk a Fejér Megyei Diáknapokon, ahol több mint ezer résztvevő tizenegy művészeti kategóriában mérte össze tudását. Az iskolák összesített rangsorában elsöprő fehérvári siker született, a legjobb öt iskola közül négy székesfehérvári, az első helyen a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium végzett.
KÉPGALÉRIA a zárógáláról
Idén újra Székesfehérvár adott otthont a Fejér Megyei Diáknapok rangos eseményének, a rendezvényre 1143 diák nevezett a megye 33 iskolájából. Az összesített eredmények alapján az első helyen végzett öt iskolából négy székesfehérvári, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium 185 ponntal végzett az élen, őket a Vasvári Pál Gimnázium követi 119 ponttal. A harmadik helyen a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a negyediken pedig a Comenius Angol- Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium végzett, míg az ötödik helyet a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola szerezte meg. 
"Mindig óriási élmény amikor Székesfehérvár ad otthont a Fejér Megyei Diáknapoknak, az idei évben is magas színvonalú rendezvényen lehetünk túl. Több mint ezer fiatal mutatta meg az elmúlt két napban tehetségét tizenegy kategóriában. Jó volt látni, hogy ebben a szép időben sok száz fiatal sétált a Fő utcán, közösségi programokat szerveztek és együtt voltak." - mondta el az idei Diáknapokat értékelve Mészáros Attila alpolgármester, aki szólt arról is, hogy szinte minden hétre jut ifjúsági esemény a városban. 

A gála előtt sok diák gyűlt össze a belvárosban és a gyönyörű tavaszi időben a sétálók közül biztosan sokan kellemes nosztalgiával gondolhattak vissza diákéveikre. 
"Abban, hogy Fehérvár diákváros lett, komoly partnereink az intézmények, pedagógusok és a diákönkormányzatok is. Ha csak az elmúlt pár hónapra gondolunk, akkor Székesfehérvár adott otthont Országos Diákparlamentnek, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Közgyűlésének és a Tudományos Diákkörök Kárpát-medencei Konferenciájának is. A fehérvári Diáktanács is nagyon aktív, már az áprilisi egész napos sportnapra készülnek. Egyre több fiataltól halljuk vissza, hogy de jó itt élni Székesfehérváron, ez volt a legfontosabb cél." - mondta el Székesfehérvár alpolgármestere.