2024. Június 13. Antal, Anett

Fiatalok


Sport


Kultúra

Cserediák program

Belvárosi látnivalók

Térkép
 
 

 
  Ifjúsági kerekasztal  -  2011. 10. 10.
A munka világa felé
 A fehérvári fiatalok 40 százaléka részt venne a jövőben külföldi önkéntes tevékenységgel kapcsolatos csereprogramban, 23 százalékuk szívesen menne az Európai Unió valamelyik országába tanulni egy időre, 35 százalékuk pedig azt tervezi, hogy Magyarország más településére megy tanulni. A munkavállalási motivációkat vizsgálva megállapítható és egyben figyelemfelhívó, hogy többen tervezik azt, hogy külföldre mennek dolgozni, mint azt, hogy más magyarországi településen vállalnak munkát.
 
A fiatalok többsége közepesnek tartja a munkavállalási lehetőségeket Székesfehérváron és környékén, 54 százalékuk nyilatkozta ezt, 23 százalék azok aránya, akik kedvezőnek ítélik meg a lehetőségeket a térségben, másik 23 százalékuk pedig inkább kedvezőtlennek tartja a munkaerő-piaci lehetőségeket a térségben.
 
 
A fehérvári fiatalok többsége a lelki állapotára vonatkozó negatív jellemzőket általában nem érezte magára nézve igaznak, ugyanakkor a fiatalok körülbelül egyötöde kisebb-nagyobb intenzitással, de küszködik valamilyen lelki problémával. Több mint 80 százalékuk boldognak érzi magát, kétharmaduk szerint saját belátása alapján sikeres életet él.
 
A fiatalok közel fele, 49 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy gyakran idegeskedik, közel egynegyedük érzi néha úgy, hogy senkinek sincs rá szüksége. A magány érzetével 23 százalékuk, gátlásossággal 22 százalékuk, félelemérzéssel 21 százalékuk küzd több-kevesebb rendszerességgel, alvászavar 16 százalékuknál jelentkezik, és közel minden tizedik fiatal inkább kerüli a társaságot.
 
 
 
 
 

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása
 


Szórakozóhelyek

Hírek

   Webkamera